Google Analytics Widget / Google Analytics Widget (1.0.3)

Google Analytics Widget

De Google Analytics Widget serveert direct in de XperienCentral-sidebars relevante statistieken vanuit Google Analytics. Zo heb je direct inzicht in het bezoek van jouw website.

Meest recente WCB-versie: 1.0.3

Hoe krijg ik deze widget?

Widgets zijn gratis op te vragen bij de afdeling Customer Services.

Hoe configureer ik deze widget?

Voor de werking van de Google Analytics Widget is (eenmalige) configuratie in zowel Google Analytics als XperienCentral nodig. Volg de stappen hieronder voor een juiste configuratie. Heb je vragen? Neem dan contact op met de afdeling Customer Services.

Voorwaarde: Google Analytics-account met een Weergave

1. Ga in Google Analytics naar de tab Beheer en klik onder de gewenste Weergave op 'Instellingen weergeven'.
  2. Voer het id onder 'ID van dataweergave' in bij 'View ID*' onder Configuratie -> Google Analytics in XperienCentral. Laat dit panel vervolgens even openstaan, want in een latere stap wordt de JSON-code hier ook toegevoegd.
  3. Navigeer naar console.developers.google.com, log in en ga via het hamburgermenu linksboven naar 'IAM & Beheer'. Maak hier een nieuw Project aan met de naam 'API Project' (als dat nog niet bestaat).
  4. Navigeer binnen console.developers.google.com naar 'API-beheer' en vervolgens naar de tab 'Bibliotheek'. Zoek daar de 'Analytics API' en selecteer deze. Klik vervolgens op 'Inschakelen'.
  5. Navigeer binnen console.developers.google.com via het hamburgermenu linksboven naar 'IAM & beheer' en maak in de tab 'Service accounts' een nieuw service account aan door een accountnaam in te voeren. Een rol is niet nodig.
  6. Klik rechts naast het zojuist aangemaakte service account op de 3 bolletjes onder elkaar , klik op 'Sleutel maken' en selecteer JSON.
  7. Download en open het bestand in een tekstverwerker (bijv. kladblok/notepad/notepad++) en kopieer de inhoud naar het veld 'JSON' onder Configuratie -> Google Analytics in XperienCentral.
  8. Ga in Google Analytics via 'Beheer' naar de Weergave die je zojuist gekoppeld hebt en selecteer de tab 'Gebruikersbeheer'.
  9. Voeg het e-mailadres toe van het Service account dat je hebt aangemaakt in stap 6 en geef deze 'Lezen en analyseren'-rechten.
  10. Herlaad XperienCentral en statistieken worden vanaf nu geladen in de sidebar.

PS De naam die je invult onder Configuratie -> Google Analytics heeft geen invloed op de werking van de widget.