XperienCentral 10.16

XperienCentral Release 10.16

In release 10.16 van XperienCentral hebben we de volgende verbeteringen doorgevoerd.

Zoekverbeteringen

In XperienCentral kun je met behulp van krachtige zoekfunctionaliteit eenvoudig en snel content vinden en hergebruiken. Vanaf 10.16 kun je nog productiever werken in de Content Repository door de volgende verbeteringen:

• Door gebruik te maken van relatieve datum-facetten kun je meer grip te krijgen op gepubliceerde en vervallen content.
  • Je kunt gericht zoeken binnen secties van de website die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Denk bijvoorbeeld aan: opleidingen, dossiers of een mijn-omgeving.
  • Je kunt content-item-ID’s gebruiken om direct te navigeren naar content-items in elk zoekscherm van XperienCentral. Dat is handig als je content-item-ID’s gebruikt voor de onderlinge communicatie over content-items binnen de website.

Ondersteuning voor SVG-formaat

Hoewel het Scalable Vector Graphics-formaat al enige tijd bestaat, worden SVG-afbeeldingen pas de laatste tijd  meer en meer gebruikt in het ontwerp van websites en content. In 10.16 is het mogelijk om SVG-afbeeldingen te gebruiken voor het afbeeldingselement, lead-afbeeldingen en het content-type-afbeelding. Daarnaast kun je SVG-afbeeldingen ook automatisch laten verkleinen of bijsnijden, zodat deze er op elke apparaat goed uit komen te zien.

Meertaligheid in de Inline Editor

De invoer van symbool-gebaseerde talen, zoals Japans of Chinees, gaat nu nog eenvoudiger in XperienCentral. Deze talen bevatten veel meer karakters dan er op een Latijns toetsenbord zitten. Om ervoor te zorgen dat deze karakters alsnog ingevoerd kunnen worden, bieden operating systems als Windows zogeheten Input Methods (IME). Je kunt dan een woord fonetisch intypen met Latijnse karakters en de IME vertaalt dit vervolgens naar het specifieke schrift, bijvoorbeeld Japans. Vanaf 10.16 sluit de Inline Editor van XperienCentral naadloos aan op deze techniek en kun je op uniforme en eenvoudige wijze content typen in het Japans of Chinees.

Platformondersteuning

Met 10.16 wordt ook de browser Edge ondersteund. Verder bieden we ondersteuning voor MSSQL 2016 en Windows 2016. Meer informatie over platformondersteuning vind je op ons Hard- En Software Requirements pagina.

InteractiveForms

Afluisteren van formulieren met BlueConic

Met BlueConic kun je formulieren op je website afluisteren om zo het klantprofiel zo rijk mogelijk te maken. Vanaf 10.16 kun je herbruikbare formulier-onderdelen binnen InteractiveForms, ook wel subformulieren genoemd, nog eenvoudiger afluisteren. Door het toekennen van een unieke ID voor velden binnen een subformulier hoef je in BlueConic maar een keer de relatie met de profieleigenschap aan te geven, of het subformulier nou een keer of honderd keer wordt gebruikt.

Publiceren van formulieren over meerdere kanalen nog eenvoudiger

Per 10.16 kun je vrij eenvoudig vinden waar formulieren worden gebruikt en dit maakt het nog eenvoudiger om formulieren te gebruiken voor publicatie op elk gewenst kanaal met behulp van BlueConic.

Tot slot

• Heb jij nog geen inzicht in gebroken links op je website? Ga snel naar de Link Widget-pagina om direct aan de slag te gaan!
  • Ben je nieuwsgierig naar de andere vernieuwingen in deze release? Bekijk dan de release notes.
  • De volgende release wordt verwacht in juli 2017.