Opiniepeiling / Poll (1.0.3)

Poll

Met de Poll functionaliteit kun je eenvoudig een opiniepeiling op je website plaatsen. Belangrijke informatie en hoe je met deze widget aan de slag kunt, lees je in de handleiding.

Meest recente WCB-versie: 1.0.3

Hoe krijg ik deze widget?

Widgets zijn gratis op te vragen bij de afdeling Customer Services.

Voorwaarden

• De juiste versie van XperienCentral; minimaal XperienCentral 10.2.0;
  • Versie 1.1.4 of nieuwer van de plugin ‘GXWM Reusable WCB – Utility Services’;
  • Een MySQL of MS SQL database. Voor andere databases geldt dat de Poll daar nog niet op is getest.
  • Voor een juiste presentatie van de Poll moet een design beschikbaar worden gemaakt in de omgeving. Bij installatie van de plugin worden voorbeeld-presentaties meegeleverd, waardoor een voorbeeld getoond kan worden waarin alle velden van de poll beschikbaar zijn. Voor het in gebruik nemen van de Poll in de eigen omgeving moet een presentatie voor de Poll worden opgenomen in de eigen presentatie-plugin, en CSS worden toegekend.

Installatie

Het installeren van de Poll in een XperienCentral-omgeving omvat de volgende stappen:

• Upload de plugin in het Plugin management panel.
  • Na installatie kan een 'Tonen-op'-pagina voor het contenttype Poll worden toegekend.
    Meestal is het zo dat de bezoekers de Poll niet als losstaand content-item moeten (kunnen) benaderen, maar alleen in de context van een pagina/artikel/paginasectie. Afhankelijk van het design van de standaard 'Tonen-op'-pagina en om er voor te zorgen dat de Polls zelf niet als losse component in de zoekresultaten verschijnen, is het verstandig om een aparte 'Tonen-op'-pagina aan te maken voor de Polls:
    • Maak een pagina aan in de boomstructuur die voor bezoekers niet via de navigatie is te benaderen. Deze pagina hoeft niet gepubliceerd te worden.
    • Ken een Standaard contentpaginapresentatie toe aan deze pagina en vink 'Opnemen in zoekmachine' uit.
    • Om als content beheerder de Poll zelf ook direct te kunnen zien in de redactieomgeving bij het Poll media-item zelf, kan er op deze 'Tonen-op'-pagina een Contentoverzicht geplaatst worden met de presenatie ''Poll'', zonder daaraan media-items toe te kennen.
    • Ga naar het menu Kanaal Configuratie en ken deze pagina toe als 'Tonen-op'-pagina voor het contenttype Poll.
  • Denk er aan om de overtollige (voorbeeld) presentaties op inactief te zetten.

Taallabels

Binnen de module Poll wordt gebruik gemaakt van verschillende taallabels om de Poll aan bezoekers correct weer te geven. Zolang de taallabels niet zijn gevuld wordt de technische naam van dit label getoond, vaak beginnend met 'Poll_'. Via het menu 'Configuratie > Taallabels' is hier zelf in te stellen wat er moet worden getoond. De taallabels verschijnen pas nadat de eerste Poll is geplaatst op een pagina.

Autorisatie

Het is ook mogelijk om autorisatie voor Polls apart in te stellen:

• Ga naar menu Configuratie > Content Repository.
  • Kies het tabblad 'Workflow'.
  • Kies het contenttype Poll en ken de groepen toe die de Polls mogen aanmaken/beheren/publiceren.